Jautienos steikas ketaus keptuvėje

Jautienos steikas ketaus keptuvėje

Produktai

4 porcijų ingredientai:

1/2 puodelio graikinių riešutų 1 valgomasis šaukštas l. alyvuogių aliejus 1 mažas raudonas svogūnas, smulkiai supjaustytas 1 puodelis juodųjų lęšių 1 lauro lapas 1/2 puodelio balzamiko acto 3 šaukštai sviesto 1 valgomasis šaukštas dižono garstyčios Košerinė druska, pipirai 2 šaukštai. l. alyvuogių aliejus 1,8 kg kapotos vištienos 1 valgomasis šaukštas sviesto Druska pipirai 1/4 puodelio riešutų sviesto 2 šaukštai. chereso actas 1 valgomasis šaukštas smulkiai supjaustytų petražolių Košerinė druska, pipirai.

Receptas

1.

Vidutiniame puode kepkite graikinius riešutus ant vidutinės ugnies, kol šviesiai aukso ruda, maždaug 5 minutes. Susmulkinkite riešutus ir perkelkite į nedidelį dubenį. Tame pačiame puode pašildykite alyvuogių aliejų. Suberkite svogūną ir virkite ant vidutinės ugnies, kartais maišydami, kol pagels apie 3 minutes.

2.

Įpilkite lęšių, lauro lapų, balzamiko acto ir 1,5 stiklinės vandens ir užvirkite. Uždenkite ir troškinkite 15 minučių. Nuimkite dangtį ir virkite, kartais maišydami, kol skystis susigers ir lęšiai suminkštės, maždaug 15 minučių. Įpilkite sviesto ir garstyčių, pagardinkite druska ir pipirais. Laikykite šiltai.

3.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 ° C. Įkaitinkite alyvuogių aliejų didelėje ketaus keptuvėje. Pagardinkite vištieną druska ir pipirais ir dėkite į keptuvę krūtine žemyn. Uždenkite folija. Virkite vištieną ant vidutinės ugnies apie 6-8 minutes.

4.

Apverskite vištieną ir perkelkite į orkaitę. Kepkite, kol suminkštės. Vištieną perkelkite į pjaustymo lentą ir palikite 5 minutes pailsėti. Į keptuvę įpilkite sviesto, sumaišykite su sultimis, druska ir pipirais. Nukoškite ir kaitinkite ant silpnos ugnies.

5.

Nedideliame dubenyje sumaišykite graikinių riešutų aliejų su chereso actu ir petražolėmis. Pagardinkite druska ir pipirais. Keptus graikinius riešutus sumaišykite su lęšiais, išdėliokite ant lėkščių. Išdėstykite vištieną, užpilkite padažu ir patiekite.

Krepšelis Uždaryti